Szemüveglencse, amely alkalmazkodik

Végre itt a jó idő, még ha néha egy-egy hidegfront nehezíti életünket. Egyre többet süt a nap, ezért egyre többször kerülnek elő a napszemüvegek. Ha valakinek dioptriás lencsére van szüksége, milyen megoldások segítik? Létezik-e olyan lencse, amely alkalmazkodik a fényviszonyokhoz?

A leghatékonyabb védelmet a fényre sötétedő szemüveglencsék biztosítják számunkra. Ennek az az oka, hogy egyszerre nyújt fényvédelmet, UV védelmet és káros kék fény védelmet, egyetlen szemüvegben. A leg látványosabb tulajdonsága a fényre sötétedő képessége, az UV sugárzás mértékének megfelelően változtatja színét (és annak intenzitását) a lencse. Azaz minél nagyobb az UV sugárzás mértéke, annál sötétebb lesz a lencse, és minél inkább szűnik a sugárzás, annál jobban világosodik. Tévesen nevezzük emiatt fényre sötétedő lencsének, hiszen az UV sugárzás aktiválja a színváltoztatást.

Ettől függetlenül napsütésben valóban sötétebb lesz, azonban a különbség a fényre sötétedés és az UV fényre sötétedés között az, hogy felhős időben is sötétedhet a szemüveglencse (a felhőzetről visszaverődő UV sugárzás miatt).

A Transitions fényre sötétedő szemüveglencsék 7 színben kaphatóak: alapvetően a klasszikus barna-szürke-zöld színek köré fejlesztették az új színeket is. Ametiszt, zafír, borostyán és smaragd színben is kaphatóak a lencsék.

Kapcsolódó kép

A fényre sötétedő szemüveglencsék egyik speciális kategóriája a Transitions XTRactive család, melynek jellegzetessége, hogy az autók szélvédője mögött is képesek színüket megváltoztatni.

A fényre sötétedő szemüveglencsék esetén érdemes már a keretválasztásnál figyelni: olyan keretet célszerű választani, amelyben mind világos, mind sötét állapotában jól néz ki a szemüveg. Ezek a keretek leginkább a műanyag keretek lehetnek, amelyek jelenleg nagy népszerűségnek örvendenek.

 Kérjük tekintse meg aktuális ajánlatunkat fényre sötétedő szemüveglencsékre