Tradíció és innováció a látásunkban

Ha azt mondjuk szemüvegkészítés, milyen kép él bennünk?

Általában egy idős szaki, félhomályos műhelyben, lámpafénynél csiszolgatja a szemüvegeket. Ha betér valaki hozzánk, egészen más kép fogadja.

A szemüvegkészítés, talán a 70-es évekig valóban így történt, a 80-as években azonban sokkal inkább kereskedelmi tevékenység lett. A ma optikai szaküzlete pedig jelentős különbséget mutat a korai műhelyekkel szemben.

Mit találunk az Írisz Optikában?

Először is a tágas térben mindenki jól érzi magát, és sokkal jobban meg tudjuk mutatni szemüvegkeret választékunkat. Másodszor a választék. Nem szükséges pult alól megkeresni a ritka darabokat, amelyeket valaki számára félretettek: minden szemüvegkeretünk könnyen hozzáférhető, felpróbálható. Üzletünkben olyan divatházak márkáit találja meg, mint például az Oakley, Michael Kors, Emporio Armani, Dolce&Gabbana, vagy pedig a Tom Ford, amely igazán ritkaság, hiszen a forgalmazó kizárólag számunkra biztosítja a megyében.

lunette-de-vue-tom-ford-bayonne12

A jó szemüveg alapja a kiváló látásvizsgálat, ezért a mai kor legmodernebb eszközeivel szereltük fel vizsgálónkat: speciális szemészeti székben ülve, mind a páciens, mind a vizsgáló számára kényelmesen zajlik a tevékenység. Így megfelelő fényviszonyok között, megfelelő távolságra tudjuk megállapítani az igényelt korrekciót. És itt a hangsúly nem a szükséges alap korrekción van, hanem az igényelt szón: vizsgálatunk során feltárjuk az esetleges binokuláris látással kapcsolatos szemizom egyensúly problémákat is, amely vizsgálati módszer szintén ritkaság, eredménye azonban döbbenetes: látszólag apró, azonban valójában rendkívül fontos problémák nem a látás élességét befolyásolják, hanem a látás és a hétköznapi élet minőséget is. Fáradékonyság, sortévesztés, betűtévesztés, fejfájás mind mind jele lehet az egyensúlyi hiánynak, ezért mi kiemelt figyelmet fordítunk a binokuláris vizsgálatra.

Vizsgálatainkat Dr. Lazányi-Bacsó Ildikó, Kovács György és Egyed Benjámin diplomás Optometristák végzik. Vizsgálatainkat a teljes nyitvatartási idő alatt (akár szombaton is) végezzük, előzetes bejelentkezés nélkül is.

close up photo of person s eye

Régen kétféle szemüveglencsét tudtunk volna ajánlani: egyfókuszú, és bifokális. Ma egy közel 300 oldalas katalógusból választjuk ki az Önnek leginkább megfelelő szemüveglencsét. Legyen szó olyan termékről, amely csökkenti a szemfáradtságot, vagy pedig multifokális lencsék egész sora várja új gazdáját.

A kiváló szemüvegeket pedig egy erős és összeszokott csapat készíti el. A családias hangulat itt szó szerint értendő, hiszen van, aki 18 éve dolgozik cégünknél (ezúton is köszönjük), így tudjuk biztosítani az állandó arcokat vásárlóink felé. A megbízhatóságot erősíti az is, hogy vállalkozásunk immár nagykorú, 18 éve várunk mindenkit.

Ha Ön szeretne tökéletesen látni új szemüvegével, és fontos, hogy ezt a szemüveget megfelelő szakértelemmel ellátott látszerész és optometrista kollégák készítsék el Önnek, akkor az Írisz Optikában a lehető legjobb helyen jár.

AT9048-900x600