Miért vegyek rész érintésmentes látásvizsgálaton?

Először is tegyük tisztába a fogalmakat, mit is jelent az érintésmentes technológia?

Természetesen eddig sem érintettük meg pácienseink szemét, azonban több olyan kontaktus alakul ki egy látásvizsgálat során is, amelyet most érdemes kerülni.

Egy hagyományos látásvizsgálat során próbakeretet alkalmazunk. Ezt a próbakeretet teszik fel a páciensek egymás után. Természetesen ezt fertőtlenítettük korábban is, azonban nehezebb egy bonyolult felületet fertőtleníteni, nem is beszélve arról, hogy a próbakeret “felfekszik” a vizsgált személy fejére.

érintésmentesvizsgálat1

 

Az ilyen szituációban azon túl, hogy a vizsgált személy érintkezik a próbakerettel, szükséges a vizsgáló személynek igen közel kerülni, hiszen a különböző tengelyállásokat és keresztcylinder értékeket csak igen közelről tudja meghatározni. Ezek az adatok mind arra szolgálnak, hogy egészen pontos szemüveget tudjunk felírni Önnek.

Viszont köszönhetően az új helyzetnek, üzletünket fejlesztettük, és egy olyan eszközt állítottunk rendszerbe, amely segítségével biztonságos távolságból tudjuk elvégezni ezeket a finomító méréseket.

Az eszköz neven Essilor Vision R-800, és fajtája foropter. Ez egy olyan műszer, melyet a páciens szemei elé hajtunk, és utána távolról tudjuk elvégezni a méréseket.

okos-szemvizsgalat

A műszer házában helyezkednek el a próbalencsék, amelyek egy motoros mechanizmus segítségével változtatják helyzetüket és alakjukat. Mivel távirányítással végezzük a vizsgálatot, és még a finomító mérések is elvégezhetőek, így a páciens kizárólag a homloktámasszal érintkezik, amelyet rendkívül könnyű tisztítani, mivel egyetlen, homogén felületről beszélünk.

További előnye ennek a vizsgálati módszernek, hogy rendkívül magas pontossággal rendelkezik. Mit is jelent ez a valóságban?

Korábban a próbakeret+próbalencse rendszerrel 0.25 dioptria pontossággal tudtuk meghatározni egy új szemüveg rendelési értékét: sokszor hangzik el, hogy a szemüvege valakinek “negyedes”, 1,25-ös, stb.

Az új technológia segítségével 1/100 dioptria pontosságú korrekciómeghatározásra vagyunk képesek. Hogyan képzeljük el ezt?

Adott egy páciens, akinek próbalencsével az 1.25-ös értéket tudtuk megállapítani, az új vizsgálati módszerrel azonban akár 1.38 D értéket is meg tudunk határozni. Azaz ha valakinek érzékenyebb a szeme (a páciensek legalább 70%-a), akkor az 1.25 nem lenne tökéletes, de a következő lépcső már az 1.5 lenne, ami szintén nem lenne tökéletes. Ilyenkor meg kellett határozni a kevésbé rossz megoldást, amivel jobban lát páciensünk.

Most viszont a technológiai fejlesztésnek hála az 1.38 D érték meghatározása valósággá vált.

Szemei megérdemlik a legmagasabb fokú precizitást, ezért fontos, hogy új szemüvege megvásárlása előtt érintésmentes látásvizsgálatunkon vegyen részt! Jelentkezzen be elérhetőségeinken.