25-40 év között

A fiatalok dinamikus életet élnek, folyamatosan változtatják tekintési irányukat, és emellett a távolságokat is. Korunk jellegzetessége, hogy egyre közelebb tekintünk, holott az evolúció során úgy alakult szemünk felépítése, hogy a távolra tekintésen volt a fő hangsúly.

Ha elemezzük egy 20-40 év közötti szemüvegviselő mindennapjait, akkor elmondhatjuk, hogy iskolába járnak, tanulnak, dolgoznak, számítógépet használnak, mobiltelefont használnak, esetleg táblagépet használnak. Minden korosztálynak megvan a maga jellegzetessége, azonban ami a különbségeket illeti, maximum az intenzitásban fog jelentkezni: egy huszonéves szemüvegviselő lényegesen többet használja mobiltelefonját, mint egy 40 év körüli páciens.

48040418_xxl.jpg

Ennek egy hátránya van: mivel rendkívül közelre tekintünk ilyenkor (közelebbre, mint a dedikált olvasótávolság), ezért szemünk folyamatosan alkalmazkodik. Leginkább úgy lehetne leírni ezt az állapotot, mintha a karunk egész nap nehéz bevásárlótáskát cipelne. Természetes, hogy a nap végére elfáradunk.

A kiterjesztett szemüveglencsék pont ezen az állapoton segítenek: közelre egy picit segítik alkalmazkodásunkat, így könnyebb olvasgatni a híreket, emaileket mobiltelefonunk kijelzőjén. A nap végére nem lesz fáradt a szemünk a folyamatos alkalmazkodástól, megszűnik az emiatt kialakult fejfájás, szemszárazság.

52412067_xxl.jpg

Vegyen részt a speciálisan fiatalok részére kialakított látásvizsgálati protokollunkkal gazdagított eljárásban, hogy a lehető legtökéletesebb szemüveglencsét készíthessük el Önnek!

Tekintse meg akciós oldalunkat.